Mainos

Näin hoidat saniaisia

Mainos
Saniaiset ovat niuhoja kosteudesta, joten niitä kannattaa sumutella usein. Varmimmin saniaiset saa kukoistamaan pohjois- tai itäik­ku­nal­la.

Ohut- ja leveälehtiset kasvit ovat sopeutuneet kosteisiin oloihin. Ne haihduttavat paljon. Saniaiset selviävät parhaiten talven läpi kuivassa huoneilmassa, kun niitä sumuttelee suihkupullolla. Kasville suotuisaa ilmankosteutta voi lisätä myös sijoittamalla ruukun laakealle lautaselle, jonka pohjalla on kiviä ja vettä. 

Talvella saniaistenkin kastelun on oltava maltillista. Saniaisia kannattaa kastella tiheästi ja vähän kerralla: anna vettä esimerkiksi kolmen päivän välein noin puolen desilitran tai desin verran.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Saniaisten kasvupaikka ja -alusta

Saniaiset eivät siedä auringonporotusta. Siksi niitä kannattaa kasvattaa pohjois- tai itäikkunalla. Kasvit hyötyvät myös 250 watin akvaariolampusta, jossa on kylmä valo, 10 000 kelviniä (K).

Hyvä kasvualusta perustuu salaojitukseen ja kuohkeaan, varsin happamaan multaseokseen. Ruukun pohjalle kannattaa laittaa muutaman sentin kerros ruukkusoraa. Ojituksen päälle tulee multacoctail, josta puolet on tavallista kukkamultaa ja puolet lannoittamattoman turpeen, orkideamullan ja kaktusmullan seosta. Mullanvaihto on tarpeen vasta, kun multa on tiivistä, se kuivahtaa helposti eikä ime vettä.

Hirvensarvisaniainen on rujonkaunis. Se on selvinnyt maapallon mullistuksista ja kasvaa luontaisesti nykyisen Australian mantereen itärannikolla.

Hiussaniainen ja perhoskämmekkä viihtyvä veden äärellä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
Meilläkotona.fi:n toimitus
16.03.2016

Hei Inka,

kyseessä on Microsorum-sukuun kuuluva saniainen, jolle ei ole olemassa suomenkielistä nimeä. Toivottavasti pääset tällä tiedolla eteenpäin ja löydät lisää tietoa esimerkiksi Googlesta.

Inka
16.03.2016

Mikä on tuo saniainen, joka on otsikkonne alla?