Mainos
Mainos
Kasvata iisoppia mausteeksi sekä iloksi perhosille ja pör­riäi­sil­le. Yrtti sietää leik­kaa­mis­ta, joten voit muotoilla sen kasvustoa mielesi mukaan.

Iisoppi on mausteyrtti, jota on siunattu monilla hyveillä. Kun annat sen kasvaa vapaasti, monivuotinen kasvi avaa nuppujaan heinäkuusta syyskuulle. Runsaan kukinnan ansiosta iisoppi on oiva kasvi yrttitarhan ja kasvimaan lisäksi myös aurinkoiseen perennaryhmään. Kukkiva rivistö ilahduttaa mettä kerääviä hyönteisiä, jotka pörräävät ahkerasti sinisissä, valkoisissa ja vaaleanpunaisissa kukinnoissa.

Näin onnistut iisopin hoidossa

1. Leikkaa kasvusto keväällä 10–20 sentin korkeudelta, jotta saat iisopin kasvamaan mahdollisimman tuuheaksi.

2. Lannoita keväällä levittämällä taimen juurelle maatunutta kompostimultaa tai lannoiterakeita. Iisoppi hyötyy myös maan kattamisesta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

3. Saksi kasvia useasti kesän aikana, jos haluat muotoilla sitä. Muista kuitenkin, että leikkaaminen myöhästyttää kukinnan alkamista. Poista myös kuihtuneet kukinnot. Se innostaa iisopin kasvattamaan uusia nuppuja, ja kukinta jatkuu pitkään. Iisopin kukkavarret säilyvät talventörröttäjinä pitkään.

4. Lisää kylvötaimista. Iisoppi kylväytyy itsestään, joten sen ympärille ilmaantuu jonkin verran pikkutaimia. Anna taimien vankistua, ennen kuin siirrät ne kasvupaikalleen. Istuta samaan kuoppaan 2–4 tainta.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)