Mainos

Köynnösruusun hoito keväällä

Mainos
Keväällä köyn­nös­ruusua leikataan ja lan­noi­te­taan. Lue helpot hoito-ohjeet, joilla virkistät köyn­nös­ruusua.

1. Vapauta köynnösruusu talvisuojauksista silmujen puhkeamisen aikaan. Silloin kuivattava ahava ja pakkaset ovat ohi ja maa on sulanut. Varjostavasta, ilmavasta kankaasta on etua etenkin kylmänä ja tuulisena keväänä. Nosta maahan laskettu köynnös ylös ja kiinnitä sen versot mahdollisimman vaakasuoraan. Se edistää kukintaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

2. Saman vuoden versoilla kukkivat lajikkeet kestävät voimakasta leikkaamista ilman, että kesän kukinta kärsii. Harvenna vanhoja, laiskasti kukkivia versoja. Leikkaa vanhoilla versoilla kukkivia lajikkeita säästeliäästi. Poista kuitenkin köynnöksestä vanhoja, yli kolmevuotiaita versoja. Se edistää uusien, runsaasti kukkivien versojen kasvua.

3. Anna ravinteita heti kasvun alkaessa kasteluveden mukana tai sekoita ne pintamultaan. Kastelu edistää ravinteiden liukenemista. Ruusu hyötyy myös eloperäisestä lannoituksesta esimerkiksi kompostimullalla. Vain runsaasti vettä ja ravinteita saava kasvi jaksaa kukkia upeasti. Etenkin seinustalla köynnös kärsii helposti kuivuudesta.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)