Mainos
Mainos
Kliivia on kiitollinen ja komea huonekasvi, jonka kukitus onnistuu myös huo­neen­läm­mös­sä. Kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Lehdistö säilyy ryhdikkäänä ympäri vuoden.

Kliivia eli punasarja on vanha huonekasvi, jonka kukitus onnistuu myös huoneenlämmössä. Talvikuukausina narsissikasvien heimoon kuuluva kasvi hyötyy kuitenkin noin 15–18 asteen lämmöstä ja niukasta kastelusta. Jos kukkavarsi jää lehtien lomaan, syynä on korkea lämpötila. Kastele tällöin kliiviaa viileällä vedellä.

Punasarja arvostaa ahdasta ruukkua. Kookkaassa ruukussa lehdistöstä kasvaa muhkea kukinnan kustannuksella. Mullan vaihtaminen on tarpeen vain noin neljän vuoden välein. Samalla voit irrottaa sivuversoja uusiksi kasveiksi. Jos haluat erityisen komean yksilön, anna poikasten jatkaa kasvuaan kasvin tyvellä.

Kliivian vanhat kannat poikkeavat uusista, myynnissä olevista kasveista muun muassa kukkien värin ja koon perusteella. Monen harrastajan mielestä vanhaa perua oleva kasvi kukkii ahkerasti.
 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (3)
Meilläkotona.fi:n toimitus
09.06.2016

Hei Ritu,

voit istuttaa pistokkaan multaan ja laittaa muovipussin päälle. Suihkuttele tainta. Pistokas saattaa kasvattaa juuret, varmaa se ei kuitenkaan ole.
Varmempaa on lisätä sivuversoista niin, että poikasten/sivuversojen antaa kasvaa emokasvin vieressä vähintään vuoden, jotta niille kasvaa kunnon juuristo. Sitten ne voi irrottaa varovasti ja istuttaa omiin ruukkuihinsa.
Lisää aiheesta voit lukea esimerkiksi täältä: http://www.meillakotona.fi/kysy-puutarhasta/kasvien-lisays/kliivian-lisa...

Ritu
08.06.2016

Kliivian poikaseen ei tule vesilasissa juuria. Istutanko sen juuritta multaan / ruukkuun? Olen pitänyt poikasta vesilasissa kauan.

Eila
25.04.2016

Miksi kliivian juuret mätänevät ja koko kukka kuihtuu talvella