Mainos

Kasvata näin rukolaa ja villirukolaa

Mainos
Kasvata ykisvuotista rukolaa eli si­nap­pi­kaa­lia tai villirukolaa eli iso­hie­ta­si­nap­pia. Molemmista saat herkullista lehtisatoa.

1. Kasvata rukolaa sisällä, ulkona ja kasvihuoneessa. Rukolat sopivat hyvin ruukkukasvatukseen.

2. Kylvä siemenet potteihin huhtikuussa tai suoraan maahan toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa. Uusi etenkin rukolan eli sinappikaalin kylvö useita kertoja, jotta saat jatkuvasti uusia, mureita lehtiä. Kastele säännöllisesti. Kuivuus nopeuttaa kukintaa, kitkeröittää makua ja nostaa lehtien nitraattipitoisuutta.

3. Leikkaa versoja, jotta taimi haaroittuu ja kasvattaa uutta lehtisatoa. Leikkaaminen viivästyttää myös kukinnan alkamista. Kerää nuoria, 5–15 sentin mittaisia lehtiä. Ne maistuvat vanhoja miedommilta. Kookkaat ja vanhat lehdet sisältävät eniten nitraattia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Leikkaa kukkiva kasvi alas niin, että taimeen jää muutamia lehtiä. Rukola voi tuottaa useita satoja kesän aikana. Nuppuvaiheessa lehdet ovat maukkaita, mutta pitkään kukkivan kasvin lehdet puisevoituvat.

5. Käytä kukkia mausteeksi ja koristeeksi. Erityisen koristeellisia ovat villirukolan eli isohietasinapin rikinkeltaiset kukat. Ne maistuvat pippurisen mausteisilta lehtien tapaan.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)