Mainos
Mainos
Amarylliksen eli ritarinkukan sipulikoko vaikuttaa kukkavarsien määrään ja kellojen kokoon. Hoidoksi riittää kohtuullinen kastelu ja varren tukeminen tar­vit­taes­sa.

Kookkaan amarylliksen sipulin sanotaan lupaavan komeaa kukintaa. Sipulien kokoa kannattaa kuitenkin vertailla vain saman lajikkeen kesken. Pienikukkaisilla lajikkeilla on pienet sipulit, jotka voivat kasvattaa 3–4 kukkavartta. Näillä lajikkeilla kauneus piilee kukan siroudessa ja herkkyydessä.

Kukka kehittyy aluksi sipulin varastoiman veden ja energian avulla. Myöhemmin ritarinkukka vaatii pari kastelukertaa viikossa. Kuivuus heikentää nuppujen avautumista ja kukintojen kestoikää. Lisäksi kasvi jää matalaksi. Heikko kasvu voi johtua myös juuristo-ongelmista, jolloin kasvi kärsii vedenpuutteesta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ole kuitenkin kohtuullinen kastelun suhteen. Vedellä lotraaminen ja lämmin kasvupaikka saavat ritarinkukan venähtämään hujopiksi. Tue hontelo varsi kukkakepillä tai leikkaa kukka maljakkoon.

Voit leikata kukan jo nuppuisina, kun terälehdet alkavat hieman avautua. Jos ritarinkukan varren solukko tuntuu heikolta, työnnä onton varren sisään tukikeppi ja kieputa kumilenkki alaosan ympärille.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)