Mainos

Peikonpähkinän hoito

No image
Mainos
Olemme ostaneet pihaamme pei­kon­päh­ki­nän. Istutimme se­ne­tu­pi­hal­le, johon paistaa aamu- ja ilta-aurinko yhteensä noin neljätuntia. Sopiiko tällainen paikka pei­kon­päh­ki­näl­le?­Tont­tim­me maaperä on vanhaa peltoa. Olemme lisänneet pel­to­mul­taan­hiek­kaa ja lan­noit­ta­neet PK-yleis­lan­noit­teel­la. Nurmikkoon jo hyvässä kasvussa. Onko pensaan hoidossa otet­ta­va­jo­tain erityistä huomioon esimerkiksi lan­noi­tuk­ses­sa?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Peikonpähkinä on pähkinäpensaan (Corylus avellana) lajike.Se on meillä talvenarka ulkomaisen alkuperänsä vuoksi. Lähivuodetovat olleet suotuisia, mutta 1980-luvun kylmien talvienaikana pensaat paleltuivat pahoin Etelä-Suomea myöten.Myös viime talvi kohteli kaltoin peikonpähkinää. Useimpiin näkemiinipensaisiin puhkeaa kuitenkin jälkisilmuja, joten pensaatnäyttävät selviytyvän.

Pähkinäpensas ja peikonpähkinä ovat ravinteikkaan, kalkkiperäisenmaan kasveja. Se on hyvä muistaa paikkaa valitessa.Peikonpähkinälle kannattaa varata suojainen paikka, jollainen teillävaikuttaa olevankin.

On hyvä katsoa, etteivät nurmikkoheinät pääse villiytymääntaimen juurelle. Kasvuun lähtöä voidaan auttaa siten, että taimentyvelle istutetaan alkuvuosina yksi- tai monivuotisia kasvejamaanpeitteeksi. Kun niitä kastellaan ja lannoitetaan, saa pensaantaimikin samalla ravinteita ja kosteutta.Runsaasti typpeä sisältävää lannoitetta ei saa antaa enää loppukesällä,koska se edistää uusien versojen kasvua. Ne eivätehdi talveentua ennen pakkasten tuloa.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)