Mainos

Suunnitelmissa rintamamiestalon laajennus

No image
Mainos
Asutamme Kyröjoen lä­hei­syy­des­sä olevaa rin­ta­ma­mies­ta­loa. Talomme kaipaa remonttia, ja tarvitsemme am­mat­ti­lai­sen apua ti­la­rat­kai­su­jen suun­nit­te­luun. Perheeseemme kuuluu kaksi lasta, koira ja kaksi kissaa. Haluaisimme toimivan, avaran ja valoisan kodin meille kaikille. Toiveemme ovat moninaiset, ja vuosien varrella olemme hahmotelleet monenlaisia poh­ja­rat­kai­su­ja. Olemme harkinneet talon laa­jen­ta­mis­ta, ja sen ulkonäön kehittämistä komeiden poh­ja­lais­ta­lo­jen suuntaan, mutta toisaalta mietimme sitä, että lapset pian lähtevät kodista, ja laajennus voi jäädä turhaksi.

Keittiö ei mielestämme ole toimiva, ja ko­din­hoi­to­huo­ne puuttuu talosta kokonaan. Kaipaamme myös tilaa lukuisille erilaisten harrastusten edel­lyt­tä­mil­le vaatteille, varusteille ja välineille. Talossa on vain yksi wc. Koska uusi pihasauna on juuri valmistunut, olemme miettineet, riittäisikö se ainoaksi saunaksi?


Talonne on sinänsä toimiva, mutta ei tilaratkaisultaan paras mahdollinen koti neljälle aktiiviselle ja harrastavalle ihmiselle. Toivelistassanne oli paljon asioita, jotka puoltavat talon selkeää laajentamista. Vaikka lapset ovatkin vajaan kymmenen vuoden sisällä lähdössä pois kodista, tarvitsette tilaa myöhemminkin. Lapset perheineen tulevat toki vierailuille, ja harrastuksennekin kaipaisivat omia tiloja.Koska laajennusosaan ei tule märkätiloja, voidaan laajennuksen toteutuskulujen ajatella olevan kohtuulliset. Sisääntulosta oikealle tehdään laajennus, johon tulee portaikko ja makuuhuoneet sekä ylä- että alakertaan. Laajennuksen pinta-ala on yhteensä noin 42 neliömetriä, lisänä yläkerran 1,6 metriä matalammat tilat.Muutoksen yhteydessä nykyisestä keittiöstä tehdään kodinhoitotila, osasta eteistä wc, ja avoimen sisääntulon kohdalle rakennetaan säilytyskalusteilla ja kurapisteellä varustettu sisääntulokuisti. Keittiö siirtyy sisääntuloa vastapäätä nykyisen makuuhuoneen kohdalle, ja se liittyy avoimesti ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Yläkertaan tulee makuuhuoneiden väliin lasipariovilla varustettu aulatila, ja vaatehuoneen kohdalle wc.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen


Wc:n tilalle saisi kylpyhuoneen, mutta isomman ikkunan saamiseksi korkeutta pitäisi silloin kasvattaa tekemällä tälle kohdalle kattolyhty. Samoin keskelle jäävästä aulatilasta saisi asuinhuoneen, mikäli vastaavaan kohtaan tekisi kattolyhdyn, mutta aularatkaisu on edullisempi ja pitää pihanpuoleisen julkisivun rauhallisempana.Kuistin yläpuolelle tehdään parveke. Kun luodaan selkeitä huonetiloja, on niiden käyttötarkoitusta helppo muuttaa elämäntilanteiden muuttuessa. Alakerran makuuhuonetta voi käyttää vierashuoneena, tv- ja työhuoneena ja yläkerran toisesta makuuhuoneesta voidaan tehdä vanhempien makuuhuone sitten, kun ensimmäinen yläkerran makuuhuoneista jää vaille asujaa. Toiseen makuuhuoneeseen voisi aikanaan tehdä ompeluhuoneen.Toivottavasti nämä ajatukset auttavat päätöksenteossa. Vaihtoehtojen pohtiminen on helpompaa piirustusten kanssa, ja ehkä nyt olisi oikea hetki ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen arkkitehtisuunnittelijaan, joka voisi viedä tämän vaiheen loppuun asti.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)