Mainos

Millainen terassi rintamamiestaloon?

No image
Mainos
Olemme vuosien mittaan alkaneet kaivata rin­ta­ma­mies­ta­loom­me kunnollista terassia. Nykyisin pi­ha­ka­lus­teet ja grilli ovat pihamaalla talon kyljessä puu­laa­toi­tuk­sen päällä. Niille varattu tila talon ja pihatien välissä on ahdas, ja kulku keittiöstä sinne on hankala. Grillaamme kuitenkin ah­ke­ras­ti.

Pihalle on kaksi sisääntuloa: portailta vinosti oikealle tullaan kävelyportin kautta ja autolla ajetaan sisäpihalle talon taakse.

Olemme pohtineet myöskin kuistin laa­jen­ta­mis­ta. Sinne paistaa ihanasti ilta-aurinko, mutta nykyisin kuisti on kapea ja mahdoton kalustaa. Portaiden puolelle ei kuistia voi ajatella, sillä tieltä on sinne esteetön näköala. Pihan puolelle aurinko taas ei paista, joten ainoa järkevä paikka terassille olisi se suunta, mihin pi­ha­ka­lus­teem­me nyt ovat asettuneet. Olisiko näiden tietojen perusteella mahdollista laatia jonkinlaista luonnosta terassista? 


Lähettämästänne asemakaavasta ja vanhasta piirustuksesta voi päätellä, että tien ja talon välissä on joskus ollut enemmän väljyyttä ja tontille on ajettu talon eteläpuolelta (nykyisen ruokailuhuoneen alapuolella on ollut autotalli). Silloin kulkuväylät olivat luontevat, kun sisääntuloportaat olivat samalla puolella. Kaavamuutoksen yhteydessä on ilmeisesti levennetty katua ja sisäänajo on siirtynyt talon toiselle puolelle.Olette oikeassa siinä, että luontevin terassin paikka on talon luoteiskulmassa. Siellä on iltavaloa ja riittävästi yksityisyyttä. Ehdotuksessa nykyinen terassi laajennetaan mutta käytännössä voi olla järkevämpää rakentaa se uudelleen. Kuisti tehdään sen kokoiseksi, että sinne mahtuu vaatesäilytystilaa ja pöytäryhmä. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen


Kun katu on niin lähellä, voi olla mukavaa jättää kadunpuoleinen seinänosa pöydän kohdalla ilman ikkunaa. Nykyiset ulkoportaat poistetaan ja kuistin toiselle puolelle tehdään terassi, porras tai kaksi kuistin lattiaa alemmaksi.Uusi kuisti estää suoran näköyhteyden kadulta terassille. Terassille ja kuistille tehdään yhtenäinen katto, jonka kaltevuus on sama kuin päärakennuksessakin. Avoterassinkin voisi tehdä mutta katettuna siitä on teille paljon enemmän iloa. Terassi toimii pääsisäänkäyntinä, ja kuistin ja kadun väliin voi istuttaa suojaavaa puustoakin.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)