Mainos

Terassin peseminen ja öljyäminen

No image
Mainos
Ulkoterassin pinta lohkeilee ja on laikukas. Harkitsen uutta män­nyn­sä­vyis­tä öl­jy­kä­sit­te­lyä. Voiko terassin laudat vain hioa hienolla hiek­ka­pa­pe­ril­la, vai onko olemassa jotain aiemman käsittelyn poistavaa ainetta?

Oletan kyseessä olevan painekyllästetystä kestopuusta rakennetun terassin lattialaudoituksen. Pintakäsittelynä lienee kuultava puunsuoja tai sävytetty puuöljy.

Ikääntynyt ja laikukas pinta pestään ensin yleispesuaineella kuten Tolulla. Tehokkaampana vaihtoehtona voi käyttää esimerkiksi Biokleen Julkisivupesua.

Jos terassi on harjapesun, huuhtelun ja kuivumisen jälkeen edelleen laikukas, pinta voidaan hioa tasaiseksi puunsyiden eli lautojen suuntaisesti. Pyörivää hiomalaikkaa ei kannata käyttää.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän jälkeen hiomapöly harjataan pois ja pinta käsitellään esimerkiksi sävytetyllä Woodex Puuöljyllä. Ulkokäyttöön suunnitellut puuöljyt ovat ehdottomasti paras vaihtoehto terassin puulattiaan. Öljy ei muodosta varsinaista kalvoa, joka ajan myötä hilseilisi pois, mutta se antaa kauniin värin ja suojaa puupintaa kosteudelta ja homeilta. Käsittely uusitaan tarpeen ja kulumisen mukaan vuoden tai kahden välein.

Asiantuntija: maalarimestari Martti Kopisto, Teknos

Lue lisää:

Pikaohje terassin keväthuoltoon

Opas piha- ja puutarhakalusteiden valintaan

Unelmien mökkiterassit – katso kuvat

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)