Mainos

Suunnitelmissa mökin ikkunaremontti 

No image
Mainos
Haluaisin vaihtaa vanhaan mökkiini entistä suuremmat ikkunat. Mitä asioita minun pitää selvittää tai ottaa huomioon?

Ikkunoiden tiivistäminen voi olla järkevä vaihtoehto. Silti vanhojen kaksilasien energia-tehokkuus on yleensä huono uusilla tiivisteilläkin. Kannattaa myös selvittää, saako nykyisiä ikkunoita suurentaa ja tarvitaanko rakennus- tai toimenpidelupa.

Jos valmiiseen mökkiin halutaan aiempaa suuremmat ikkunat, ollaan uusien haasteiden edessä. Seinässä olevia aukkoja joudutaan suurentamaan. Tällöin rakennuksen ulkonäkö muuttuu väistämättä. Lisäksi pitää selvittää teknisesti, että jaksavatko seinät vielä kantaa kattoa ja runkorakenteita.Samoin pitää ottaa selville, kulkeeko seinissä mahdollisesti sähkö- ja vesijohtoja ja kuinka ikkunat kiinnitetään suurennettuun aukkoon.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ehkä pienempiä, mutta tärkeitä asioita ovat, riittääkö lämmitysjärjestelmä kattamaan kasvaneen lämmöntarpeen ja kuinka ikkunoiden suurentaminen vaikuttaa viihtyisyyteen. Ehkäpä veto lisääntyy talvella tai mökki on vaarana kuumeta helteillä liikaa.Mahdollista on myös, että ikkunoissa tarvitaan turvalasia, kun koko kasvaa ja ikkunat tulevat mahdollisesti lähemmäs lattiaa.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)