Mainos

Öljymaalia vai akrylaattia lautaverhoiluun?

No image
Mainos
Valitsenko lau­ta­ver­hoi­lun maalaukseen öljymaalia vai akrylaattia?

Maalin valintaan vaikuttaa mahdollinen vanha maalipinta. Vanhan öljymaalin päälle voidaan maalata joko öljymaalilla tai vesiohenteisella akrylaattimaalilla. Vanha akrylaatti- tai lateksimaali huoltomaalataan aina akrylaatilla.

On pitkälti makuasia, valitseeko uuteen lautaverhoukseen akrylaatti- vai öljymaalin. Näillä kahdella ulkonäkö muuttuu eri tavalla vanhemmiten. Öljymaalilla maalatun rakennuksen eteläseinustat haalistuvat ja menettävät kiiltonsa vuosien kuluessa. Pinnasta tulee mattapintainen, ja siihen muodostuu jauhoava kerros. Värin haalistuminen näkyy voimakkaimmin tummissa ja kirkkaissa sävyissä. Akrylaattimaalilla tätä niin sanottua liituuntumista ei juuri tapahdu. Huoltoväli on molemmilla maalityypeillä suurinpiirtein sama.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Öljymaali imeytyy ja tarttuu tehokkaammin vanhaan, kuluneeseenkin puupintaan. Jos huoltomaalaus on venähtänyt ja sää on jo kuluttanut puupintaa, voidaan esimerkiksi pohjamaalaus tehdä öljypohjamaalilla ja pintamaalaus akrylaatilla. Tällöin yhdistetään öljymaalin hyvä imeytyvyys ja akrylaatin säänkesto.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)