Mainos

Muurahaiset majailevat sisätiloissa

No image
Mainos
Pe­su­ti­lois­sam­me todettiin vuosi sitten keväällä kos­teus­vau­rio ja tilaan ilmaantui maa- ja so­ke­ri­muu­ra­hai­sia sekä len­to­muu­ra­hai­sia. Sauna ja pesuhuone remontoitiin täy­del­li­ses­ti lattiasta kattoon. Kos­teus­vau­rioi­tu­neen väliseinän kaikki materiaalit vaihdettiin lukuun ottamatta puurunkoa, jonka am­mat­ti­lai­nen totesi terveeksi ja kuivaksi.

Nyt len­to­muu­ra­hai­sia on jälleen näkynyt saunassa. Lisäksi siivettömiä muurahaisia on tullut esiin saunan ja pesuhuoneen väliseinän kulmasta ka­ton­ra­jas­sa. Paikka on sama, jossa muurahaisia esiintyi viime vuonna runsaasti ja josta ne levisivät kattoa pitkin myös muihin huo­nei­siin.

Ovatko muurahaiset jälleen rakentamassa pesää väliseinään? Kosteutta seinässä ei enää pitäisi olla. Mitä neuvoisitte minua tekemään, eli miten välttäisin viime kesän massiivisen muu­ra­hai­son­gel­man?

Talon pihapiiri kannattaa tarkastaa mahdollisten mauriaisten eli sokerimuurahaisten pesien löytämiseksi. Pesät saattavat sijaita ruohomättäissä, laattojen ja kivien alla sekä maahan kaivettujen rakennusjätteiden välissä. Pesistä muurahaiset voivat hakeutua huoneisiin keväällä ja kesällä ravintoa etsimään. Niille kelpaavat makeat ruokatavarat ja myös kuolleet hyönteiset.

Joskus muurahaiset ovat liikkeellä jo lähes talviaikaan. Silloin pesä on niin lähellä talon rakenteita, että huoneista säteilee sinne lämpöä, jolloin muurahaiset pysyvät virkeinä ja lähtevät tutkimaan huonetiloja.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Pihalta löytyvät pesät olisi tuhottava, jotta estetään muurahaisten siirtyminen rakennuksen alle. Jos lentomuurahaisia löytyy sisätiloista, on se merkki siitä, että muurahaispesä on jossakin talon rakenteissa tai talon alla. Vähäinenkin ullakkotila on myös tarkastettava, mutta todennäköisimmin pesä löytyy lattian alta. Huoneissa näkyvät muurahaiset torjutaan sumuttamalla, ruiskuttamalla tai erilaisin syötein.

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)