Mainos

Miten tehdään rossipohjan lisäeristys?

No image
Mainos
Mökilläni on rossipohja. Kuinka sen li­säe­ris­tä­mi­nen tehdään? Tällä hetkellä pyö­rö­hir­si­sen mökkini lat­tia­lau­to­jen välissä on eristeenä noin 28 milliä lastua ja purua.

Jos jalkoja paleltaa, syynä on usein vanhojen purujen ja lastujen painuminen niin, että lattian alla olevassa tyhjässä tilassa kylmä ilma kiertää ja viilentää. Asia selviää, kun laudoituksen avaa. Jos eriste on hyvässä kunnossa ja kuivaa, sitä on aivan turha poistaa. Asenna lisää eristettä tarkasti aivan yläpintaan saakka, ja vaikka vähän yli, jolloin eriste jää laudoituksen alle tiiviisti. Voit käyttää purun lisukkeena mainiosti selluvillaa. Sen sijaan mineraalivillan sekoittamista puruun ja lastuihin ei suositella ainakaan amatööreille. Vaarana ovat kosteusongelmat.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jos olette suunnittelemassa kunnon sisäremonttia, myös lisäeristäminen ylhäältäpäin on mahdollista korottamalla sisälattiaa.

Ennen kuin ryhtyy uhraamaan aivan mahdottomasti rahaa ja vaivaa lattian eristämiseen, kannattaa muistaa, että seinien ja yläpohjan kautta menee harakoille paljon enemmän kuin lattian kautta.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)