Mainos

Millainen huuva mökille?

No image
Mainos
Meidän sau­na­mök­kim­me ongelma ovat ruuanlaiton yhteydessä tulevat käryt, jotka kertyvät tahmeana rasvana lakattuihin puu­pin­toi­hin. Käytämme 3-levyistä kaasuhellaa, jonka takana on 160 cm:n tiiliseinä hormin yh­tey­des­sä.On­ko järkeä asentaa huuva, joka jatkuisi hormina suoraan katon läpi ulos? Tii­li­hor­miin­han sitä ei kai voi jälkikäteen asentaa. Huopakatto ei kai ole este sil­le.­Mil­lai­nen huuvan pitäisi olla, ja miten se to­teu­tet­tai­siin. Kuinka estämme pakkasen ja ötököiden pääsemisen liesikuvun kautta mökkiin.

Ongelma poistunee huuvalla eli liesikuvulla, kuten itsekin arvelitte. Alpo Hyttinen PRKK:sta kertoo, että huuvan tulisi olla noin 150 milliä lieden mittoja suurempi, jolloin käryt poistuvat tehokkaasti. Liesikuvun toimittajilla on tarjolla erilaisia ilmastointijärjestelmiä. Tarjolla on kupuja mm. omalla imujärjestelmällä tai ilman. Joissain selviää ilman hormiakin: hormi imee käryt, suodattaa ne rasva- ja aktiivihiilisuodattimella ja palauttaa takaisin sisäilmaan.

Oma, erillinen hormi katolle on hyvä ratkaisu. Voitte kääntyä esimerkiksi jonkun peltisepän puoleen, joka työstää liesikuvulle sopivan ilmastointiputken.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kattorakenteissa putki on hyvä eristää kunnolla, jolloin se toimii parhaiten. Läpivienti katolle on helpoin toteuttaa huopakatossa, jolloin tiivistäminen tehdään bitumimassalla. Pelti- ja tiilikatot ovat hieman vaikeampia, mutta hyvin varustetuista rautakaupoista löytyy varmasti läpivientikappaleita.

Liesikupuihin on järkevää ottaa sulkupelti, joka on yleensä saatavana ainakin huuvan lisävarusteena. Kylmyys pysyy loitolla talvella ja itikat kesällä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)