Mainos

Miksi ikkuna huurtuu?

No image
Mainos
Tal­vi­läm­pi­mäs­sä mökissämme on pidetty peruslämpöä 8-10 astetta. Etelän puoleisella seinällä on isot ikkunat kak­sin­ker­tai­sel­la la­si­tuk­sel­la, joihin muodostuu kosteutta talvisin. Miten pääsen eroon ikkunoihin muo­dos­tu­vas­ta kosteudesta?

Ennen vanhaan ikkunat tapasivat olla torpassa kuin torpassa alareunastaan umpijäässä. Lämmin ilma ei silloin kiertänyt riittävästi, koska lämmönlähteenä oli usein vain uuni keskellä tupaa.

Mökissä, jossa ikkunoiden alle on sijoitettu lämpöpatterit, patterin pitäisi kuivattaa ikkunat. Neuvontainsinööri Antti Tuominen PRKK:sta on tosin nähnyt runsaasti asuntoja ja mökkejä, joissa ikkuna on upotettu niin syvälle seinään, ettei lämmin ilma pääse kuivattamaan ruutuja. Ikkunan tulisikin olla aina seinän tasossa, jotta tuollaista kylmää ?pussia? ei syntyisi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ikkunoiden tiivisteissäkin saattaa olla parantamisen varaa. Asia kannattaa tarkistaa ja korjata tarvittaessa, ja ikkunan yläpuitteeseen on hyvä jättää ilmankierron vuoksi tiivistämätön osuus.

Ehkäpä jossain tapauksessa on syytä harkita myös kolmelasista ikkunaa pitämään kylmyyttä loitolla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että vanhoilla ikkunoilla on suuri merkitys rakennuksen ulkonäön kannalta ja että ne on usein tehty todella hyvästä puusta. Siksi ikkunoiden vaihtamiseen ei pitäisi kevyin perustein ryhtyä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)