Mainos

Käykö painekyllästetty puu lattiarakenteisiin?

No image
Mainos
Voiko mökkisaunan lattian kantavat puurakenteet nykyisin tehdä pai­ne­kyl­läs­te­tys­tä puusta? Aiemmin tämä ei mielestämme ollut suo­si­tel­ta­vaa, vai onko pai­ne­kyl­läs­te­tys­sä puussa nykyään vähemmän myrkkyjä?

Kestopuu kyllästetään Suomessa kuparipohjaisilla kyllästysaineilla. Kyllästysluokka voi olla A tai AB, joista AB-luokan tuote sisältää vähemmän kyllästysainetta kuin A-luokan kestopuu.

Saunan lattiarakenteen runkona voidaan käyttää kestopuuta, mikäli runkorakenne on ilmatiiviisti eristetty sisätilasta. Yleensä lattiarakenne suunnitellaan siten, että kantavat palkit eivät pääse kastumaan, jolloin kestopuun käytölle ei ole edes tarvetta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäkäytössä olevan saunan lattia voi tosin olla niin sanottu rakolautalattia, jonka lävitse kulkee tuuletusilma ja myös saunan lattialle kaadettu vesi. Tällaisen lattian kannattajapalkkien materiaaliksi soveltuu lehtikuusi, jonka yläpinta suojataan bitumikermikaistalla. Bitumikermikaistat asennetaan palkkien päälle ennen lautalattian naulaamista. Riittävän leveä kermikaista suojaa palkistoa kastumiselta.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)