Mainos

Hormi seinän läpi

No image
Mainos
Voiko lie­si­tuu­let­ti­men hormin viedä seinän läpi ja mitä tulee ottaa huomioon, jos näin tekee? Katon läpi vienti on valmiiseen rakennukseen kovin hankalaa, mutta seinän läpi viennissä huolettaa lähinnä mahdollinen räystäiden tai hirsien kostuminen ja lahoaminen.

Pientalorakentamisen Kehittämiskeskuksen asiantuntijat ovat vahvasti sitä mieltä, että seinän läpi ei kannata vetää hormia. Toteutus olisi hankalaa ja lopputulos melkoisen ruma.

Kysyjä on oikeassa siinä, että jos seinän läpi vetää hormin, liesituulettimesta tuleva höyry kostuttaa hirsiä ja räystäitä etenkin talvisaikaan. Lisäksi rasva tahrii seinän ikävän näköiseksi.

Suurempi ongelma on kuitenkin paloturvallisuuden varmistaminen. Seinän läpi vedetty putki pitäisi viedä räystään ulkopuolta katon yläpuolelle. Paloturvallisuuden vuoksi vaaditaan vähintään puolen millin peltiputki, joka tulisi ulkoapäin paloeristää luokkaan P30. Mökkikuntanne palotarkastaja kertoo tarvittaessa tarkemmin noista vaatimuksista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Hormin vienti katon läpi ei ole mahdottomuus eikä useimmiten edes hankalaa, sillä saatavilla on korkealuokkaisia tuotteita ja ratkaisuja ? olipa kyseessä sitten huopa-, tiili- tai peltikatto.

Mitä lähemmäs harjaa hormin saa, sitä turvallisempi ja kestävämpi on lopputulos. Harjalta valuu vähemmän vettä, eikä lumikuorma tuo sinne suurta painetta.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)