Mainos

Voiko yksi estää ruoppauksen?

No image
Mainos
Mökkimme edustalla olevan niemen ja saaren väli oli 1970-luvun alussa noin kolmen metrin levyinen ja metrin syvä, mutta nyt se on kais­loit­tu­nut. Kaksi ran­nan­hoi­to­kun­taa on luvannut maksaa ruoppauksen, jotta vesi vaihtuisi lahdessa.

Toinen ran­nan­hoi­to­kun­ta on laittanut ehdoksi yk­si­mie­li­syy­den. Harmiksemme yksi mökkiläinen vastustaa hanketta, koska ruop­paus­paik­ka ei miellytä häntä. Voiko hän jarruttaa projektia, jota kahdeksan puoltaa? Luvatkin on saatu ELY-keskuksesta.

Veneväylän nykytila puoltaa ruoppausta, eikä ELY- keskuksellakaan ollut mitään hanketta vastaan. Toisen, suopeasti asiaan suhtautuvan rannanhoitokunnan kannattaisi laittaa ruoppauslupahakemus vireille paikkakuntanne aluehallintovirastossa.

Jos luvan myöntämisen edellytykset hankkeelle täyttyvät, sille myönnetään vesitalouslupa. Siinä voidaan käsitellä myös ruoppausmassojen läjitys, ellei siitä ole jo erikseen sovittu.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ruoppauksen vastustajat voivat tosin vielä pitkittää hanketta valittamalla luvasta hallinto-oikeuteen. Lupahakemuksen ja mahdollisen valituksen käsittelyyn saattaa vierähtää pari vuotta. Vesitalousluvan ja ruoppauksen maksaa luvan saaja.

Ehkä viisain ja nopein tapa edistää asiaa on yrittää saada vastustamaan ryhtynyt rannanhoitokunta hankkeen taakse enemmistöpäätöksellä.

Lue lisää:

Kattava opas rannan ruoppaukseen

6 keinoa piilottaa ruoppausmassa

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)