Mainos

Vesijetit häiritsevät

No image
Mainos
Vesijetit valloittavat mök­ki­jär­vem­me. Miten äänekkään pörräämisen saisi vähenemään?

Jatkuva järveltä kuuluva pärinä voi olla hermoja koettelevaa. Vesillä liikkuminen on kuitenkin jokamiehenoikeus. Toki vesilläliikkujan velvollisuus on ottaa muut huomioon. Tarpeettoman haitan tai häiriön aiheuttaminen on kiellettyä.

Ensin voi yrittää keskustella häirikkökuljettajien kanssa. Asian voi ottaa puheeksi kylän yhteisessä tapahtumassa tai kyläyhdistyksen kokouksessa.

Poliisilla, ja merellä myös merivartiostolla. on vesiliikenteen valvojina mahdollisuus puuttua haittaavaan tai häiritsevään ajeluun.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Voitte harkita myös vesiliikennekiellon tai rajoituksen hakemista alueelliselta ympäristökeskukselta tai yleisellä kulkuväylällä merenkulkulaitokselta.

Tällöin moottorikäyttöisten vesikulkuneuvojen käyttö kielletään kokonaan. Rajoitus tarkoittaa nopeusrajoituksen tai moottorin suurimman sallitun tehon määräämistä vesialueelle. Kieltoa tai rajoitusta voi hakea myös tietylle vesikulkuneuvotyypille kuten vesiskootterille ja -jetille.

Hakemuksen voi laittaa vireille kuka tahansa kunnan jäsen. Pienille ja varsinkin erämaajärville kiellon hakeminen on perustellumpaa kuin isoille vesille, missä nopeusrajoitukset toimivat paremmin.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)