Mainos

Trooli rohmuaa kalat!

No image
Mainos
Lomailemme ison järven rannalla. Tänä kesänä troolarit ovat ilmestyneet ja vieneet kalat. Pyydystä vedetään 150–200 metrin etäisyydellä rannoista. Vetoveneitä on kaksi, ja niiden väliä on noin 300 metriä. Mök­ki­läi­sil­tä on hävinnyt verkkoja ja verk­ko­merk­ke­jä. Onko mitään keinoa lopettaa ryös­tö­ka­las­tus?

Troolikalastukseen sopivia alueita ovat isojen järvien selkävedet. Kyseessä lienee kalaisa järvi, koska kalaa riittää troolattavaksi.

Sisävesien troolikalastusta varten ei ole säädetty omia säännöksiä, vaan sitä koskevat kalastuslaki ja -asetus niin kuin muutakin kalastusta.

Vesialueen omistaja päättää, miten ja missä saa troolata. Mökkiläisten kalansaaliita suojaavia säädöksiä ei suoranaisesti ole. Sen sijaan muu kalastus voidaan kieltää troolikalastuksen vuoksi ja kieltoalue merkitä karttaan. Ennen verkkojen laskua on hyvä selvittää, ovatko selkävedet varattu troolaukseen ja rajoittaako se muuta kalastusta. Alueella on saatettu kieltää esimerkiksi perinteiset verkot.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Troolaajan pitää kiertää merkityt pyydykset, jos muuta kalastusta ei ole kielletty. Trooliin jääneistä verkoista pitää ilmoittaa pyydysten omistajille. Sopuisaa rinnakkaiseloa auttaa, jos kalastajat merkitsevät verkkonsa selkeästi. Kalastusasetuksen tarkoittama pyydysmerkki on vähintään puolitoista metriä vedenpinnasta nouseva salko, johon on kiinnitetty neliönmuotoinen, vähintään 30 senttimetriä korkea ja leveä lippu.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)