Mainos

Tienhoito rempallaan

No image
Mainos
Tien­hoi­to­kun­ta ei suostu hoitamaan ja auraamaan tietä meille saakka, vaikka se saa avustusta kunnalta ja maksamme täys­mää­räi­ses­ti hoitokulut osaltamme. Omistamamme tontti sijaitsee Päijät-Hämeessä tien päässä. Kunnan kanta on, että kaikille pitää olla tas­a­puo­li­nen.

Perussääntö yksityisteiden hoidossa on, että kaikkia tieosakkaita tulee kohdella tasapuolisesti. Aivan kuten teille vastattiinkin.

Tieosakkaat muodostavat tiekunnan. Sen hallinnollinen elin on toimitsijamies tai tien hoitokunta. Yleensä tiekunnan kokouksessa päätetään teiden teosta ja kunnossapidosta. Osakkaiden tasapuolinen kohtelu perustuu tieyksiköihin. Toiset hyötyvät tiestä enemmän kuin toiset, mikä vaikuttaa osakkaiden vuosittaisiin tiemaksuihin. Maksu on osuus tien vuosittaisista kunnostuskustannuksista, kuten lumenaurauksesta. Tien ympärivuotisilla käyttäjillä on suuremmat tieyksiköt kuin kesämökkiläisillä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kesämökki sijaitsee yksin tien päässä, kuten ilmeisesti teidän tapauksessanne, tietä ei välttämättä aurata mökille asti. Teidän kannattaa ottaa auraus esille seuraavassa tiekunnan kokouksessa ja pyytää selvitystä, oikeuttaako teille vahvistettu tieyksikkö lumenauraukseen tontille asti. Ainakin kakkosasuntoon vahvistettu tieyksikkö siihen nykyään oikeuttaa.

Voitte myös vaatia tiekunnan kokouksessa aurausasiasta päätöstä, josta on mahdollisuus valittaa 30 päivän kuluessa kunnan tielautakuntaan.

Yksityistieasioissa saa puhelinneuvontaa numerossa 0200 34 520.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)