Mainos

Tien siirto ja sen kustannukset

No image
Mainos
Meillä on mökki saaristossa entisestä kotipaikasta lohkotulla tontilla. Kun jaoimme ve­si­jät­tö­maan, vanha tiemme jäi naapurin maalle. Hän haluaisi tien siir­ret­tä­väk­si siten, että se kulkisi tontillamme. Kelle kuuluvat kulut, meille vai naapurille?

Kiinteistötoimitukset, kuten vesijättömaanjako, tuovat usein esiin uudenlaisia tarpeita, jotka liittyvät tavallisesti kulkuyhteyksien järjestämiseen tai vanhan tien siirtoon haitattomampaan paikkaan.

Tietoimituksissa käsitellään muun muassa tiensiirtoasioita. Tällaista toimitusta voi haja-asutusalueella hakea alueella toimivalta maanmittaustoimistolta. Hakijana on tavallisesti se, jolle toimituksesta on etua. Myös toimituskustannuksista vastaa hakija.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Toimituksessa määrätään mahdollisesta tien uudesta paikasta ja sen siirron aiheuttamista kustannuksista. Ne jaetaan saadun hyödyn perusteella. Tässä tapauksessa näyttäisi siltä, että tietoimituksessa tien siirtoa haluava naapurinne olisi pääasiallisin hyötyjä ja siis myös todennäköisin maksaja.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)