Mainos

Saako toisen rantaa käyttää?

No image
Mainos
Omistamme rantasaunan joen varrella koskipaikan kohdalla. Ihmisiä on alkanut käydä kalassa aivan sau­na­ran­nas­sam­me. Yksityisalue-kylteistä huolimatta joku aina niskoittelee välillä. Onko meillä oikeutta pyytää kalastajat pois rannaltamme? Saunan ja rannan väliä on vajaa 10 metriä.

Sama ongelma on toisella, järven rannalla si­jait­se­val­la ran­ta­sau­nal­lam­me. Siihen kuuluu oikein kaunis hiek­ka­poh­jai­nen uimaranta. Naapurit pakkaavat uimaan meidän rannassa, koska oman saunan kohdalla on kaislikkoa.

Suomessa on melko laajat jokamiehenoikeudet, jotka sinänsä antavat oikeuden liikkua jalkaisin tai veneellä toisen omistamalla alueella – tietysti haittaa tekemättä. Siitä huolimatta pihapiirit nauttivat yksityisyyden suojaa, olipa kyseessä omakotitalo tai kesämökki. Pihapiirin kokoa ei ole missään määritelty tarkasti. On puhuttu 50 metristä tai näköetäisyydestä tontin rakennuksiin.

Vesillä liikkujankin on vältettävä menemästä toisen rannan lähelle. Kapeissa vesistöissä tuota ei aina voi välttää, mutta silloin pitää poistua toisen reviiriltä tahdikkaasti ja ripeästi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen mökkirantaan ei saa mennä omin luvin, vaikka omassa rannassa olisikin vähemmän kalaa tai enemmän kaisloja kuin naapurissa.

Fiksut kunnioittavat toisen yksityisyyttä eivätkä lähde testailemaan naapurinsa hermoja.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)