Mainos

Saako roskia polttaa?

No image
Mainos
Saako vanhoja kaisloja ja lehtiä polttaa rannalla, missä mökit ovat noin 40 metrin päässä toisistaan. Toisinaan tuuli painaa savua naapurin puolelle. Ym­pä­ris­tö­kes­kuk­sen mukaan savu sisältää terveydelle haitallisia kaasuja ja hiukkasia. Ohjeita polttoon, kiitos!

Roskien poltosta voi olla kuntakohtaiset määräykset, joten ne on paras tarkistaa mökkikunnasta. Yleiset avotulen tekoa rajoittavat määräykset tietysti pätevät myös mökkitontilla.

Jos rajoituksia ei ole, roskien poltosta ei saa kuitenkaan aiheutua haittaa muille asukkaille. Tämä onkin sitten vaikeasti määriteltävä asia. Jos on pakko polttaa, tehdään se silloin, kun tuulen suunta on poispäin asutuksesta tai kun naapurit eivät ole paikalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Maatuvan lehti- ja kaislajätteen polttaminen on tietenkin huonoin keino niiden hävittämiseksi. Järkevintä on kompostointi omalla tontilla. Kuivat ruo'ot voi silputa ja kompostoida lehtien kanssa aumakompostissa tai kevyissä kompostikehikoissa. Kompostin kastelu ja typpilisäys jouduttavat maatumista.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)