Mainos

Oikeus vesialueisiin jälkikäteen

No image
Mainos
Ostin vuonna 1988 maatilan su­ku­lai­sil­ta­ni. Rosenlew-metsäyhtiö oli aiemmin tehdyssä kaupassa jättänyt luo­vut­ta­mat­ta oikeudet yhteisiin ve­sia­luei­siin. Nykyisin ne ovat kä­sit­tääk­se­ni UPM:llä. Voiko oikeuksia enää saada?

Oletan, että kyse on osuuksista yhteisiin vesialueisiin, joita tavallisesti tarvitaan kalastukseen. Metsäyhtiö on ehkä halunnut varmistaa puutavaran varastoinnin.

Kun yhtiöt ovat sulautuneet, vesialueosuudet ovat siirtyneet UPM-metsäyhtiölle, ellei niitä ole sitä ennen myyty edelleen. Olisi hyvä tietää, onko alun perin kaupattu määräala vai koko tila.

Osuudet yhteisiin vesialueisiin saattavat olla edelleen olemassa niin sanottuna haamutilana. Jos kauppa tehtiin määräalasta, osuudet voivat yhä kuulua myyjälle jääneeseen kantatilaan. On myös mahdollista, että osuudet on liitetty johonkin muuhun tilaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Vesiosuuksien perään kannattaa kysellä. Jos asia ratkeaa teille suotuisasti, vesialueosuuksien siirto omistukseenne tapahtuu kiinteistökaupan määrämuotoa noudattaen.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)