Mainos

Naapuri häiritsee

No image
Mainos
Lähellämme sijaitseva suuri edustussauna myytiin, ja uusi omistaja alkoi vuokrata sitä juhliin. Siellä soi musiikki ja isot porukat metelöivät jopa aamuun asti. Uimarit ovat alasti jo iltapäivällä ja virtsaavat laiturilta järveen. Olemme soittaneet muutaman kerran poliisille metelistä ja olleet yhteydessä omistajaan. Turhaan. Onko meillä muuta vaihtoehtoa kuin sopeutua tai myydä mökkimme?

Naapurista tulevia haittoja estämään on säädetty Laki eräistä naapuruussuhteista. Sen mukaan kiinteistöä ja rakennusta ei saa käyttää niin, että naapurille tai lähistöllä asuvalle aiheutuu kohtuutonta rasitusta.

Arvioitaessa rasituksen kohtuuttomuutta on otettava huomioon muun muassa paikalliset olot, haitan voimakkuus ja kesto sekä alkamisajankohta. Meluhaitta voi olla kohtuutonta.

Ongelman suuruutta pitää kuitenkin arvioida puolueettomasti, jotta löytyisi eväitä viedä asia eteenpäin. Pyytäkää kunnan ympäristönsuojeluviranomaista selvittämään, onko kyseessä kohtuuton meluhaitta – ja vaikka ei olisikaan, miten melun voi poistaa.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)