Mainos

Mökistä vakituinen asunto

No image
Mainos
Omistamme saaressa mummonmökin. Tontilla on ollut 1900-luvun alusta vakituinen asunto, joka on sittemmin purettu. Nykyisessä, 1950-luvun talossa on asuttu vuoteen 1970, ja sen jälkeen se on ollut mökkinä.

Olemme maksaneet paikasta vapaa-ajan asunnon kiin­teis­tö­ve­roa. Kau­pan­vah­vis­ta­ja sanoi, että voimme ottaa rakennuksen vakituiseen käyttöön, koska se on alun perin ollut sellainen. Nyt kunta laatii alueelle rantakaavaa. Voimmeko vaatia, että kiin­teis­töm­me merkitään kaavaan vakituisen asunnon tontiksi?  

Ranta-asemakaava (rantakaava) laaditaan pääasiassa loma-asutuksen järjestämiseksi ranta-alueella. Kaavaehdotuksesta kuullaan asianosaisia. Kaikki mielipiteet ja tarpeet ovat toivottua tietoa kaavan laatijalle.

Vakituiseen käyttöön ottaminen tarkoittaa, että haluatte muuttaa mökkiin pysyvästi asumaan. Silloin asia on ehdottomasti otettava esiin jo kaavan laatimisvaiheessa.

Periaatteessa loma-asunnon käytön muuttaminen pysyvään asumiseen vaatii rakennusluvan. Kun rakennus on alun perin ollut vakituinen asunto, kunnan rakennustarkastajalta voi kysyä, millä edellytyksin sen voi jälleen ottaa siihen käyttöön.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)