Mainos

Mitä teen, kun luvattua tietä ei kuulu?

No image
Mainos
Mieheni osti mökkitontin vuonna 1993. Hän vaati kaup­pa­kir­jaan merkinnän, että myyjä tekee tien perille. Sitä ei vieläkään ole. Kaup­pa­kir­jas­sa lukee: ”määräalan loh­ko­mis­toi­mi­tuk­ses­sa muodostetaan tieoikeus kantatilan maata pitkin ilman eri korvausta”.

Kun myyjälle on asiasta muistutettu, hän on naureskellut ja sanonut, että eihän kaup­pa­kir­jas­sa ole päivämäärää, mihin mennessä tie pitää tehdä. Kai täl­lai­sis­sa­kin asioissa jokin kohtuus on?

Tonttikaupasta on kulunut jo lähes kaksikymmentä vuotta. On tosiaan kohtuullista, että saisitte tien, kuten on sovittu. Tien teon ajankohta määräytyy ostajan tarpeen mukaan.

Pelkästään kauppakirjan perusteella en kuitenkaan kehota teettämään tietä ja lähettämään laskua tontin myyjälle. Viime kädessä tien tekemistä voi vaatia käräjäoikeudessa.

Kysymyksestänne ei selviä, onko määräala jo lohkottu itsenäiseksi kiinteistöksi ja tieoikeus kantatilalle muodostettu. Mikäli sitä ei ole vielä tehty, kehotan laittamaan lohkomistoimituksen vireille maanmittaustoimistossa. Samalla järjestetään kulkuyhteys tontillenne myyjän tilan kautta, eli perustetaan tierasite rasittamaan kantatilaa. Toimituksessa on hyvä ottaa esiin vaatimus tien rakentamisesta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)