Mainos

Mikä on myyjän vastuu kaivosta?

No image
Mainos
Ostin mökin kaksi vuotta sitten. Myyjä kehui rengaskaivon veden hyvää laatua mutta jätti kertomatta, että vesi loppuu siitä nopeasti. Molempina kesinä se on tyhjentynyt jo viikon käytön jälkeen. Onko hän velvollinen korvaukseen, kun kaivoa aletaan syventää?

Annetuilla tiedoilla en voi varmasti sanoa, onko myyjä korvausvelvollinen, joten kerron tapaukseenne soveltuvia yleisiä oikeusohjeita. Voitte aina viedä asianne kuluttajariitalautakuntaan, joka antaa ratkaisusuosituksen. Käsittely on maksutonta.

Kiinteistön kaupassa on periaatteena, että myyjän täytyy antaa tarpeelliset tiedot kohteesta ja ostaja on velvollinen ottamaan asioista selvää.

Tiedonantovelvollisuus pitää sisällään asiat, jotka myyjän yleensä pitää tietää kiinteistöstään. Sellaisiksi voidaan katsoa kaivoveden määrä ja laatu.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ostajan pitää tarkastaa kiinteistö ennen kauppaa. Hän ei voi vedota virheeseen, joka olisi pitänyt huomata. Tarkastuksella tarkoitetaan yleensä kohteen havainnointia. Silmämääräisesti on melko vaikea tietää, kuivuuko kaivo kesällä nopeasti tai onko vesi juotavaa.

Jos kyseessä on laatuvirhe, kuten tässä saattaa olla, ostajalla on oikeus saada alennusta kauppahinnasta ja korvausta vahingosta. Olennainen virhe oikeuttaa kaupan purkuun.

Virheestä on ilmoitettava myyjälle kohtuullisessa ajassa sen ilmenemisestä. Ostaja menettää oikeutensa vedota virheeseen viiden vuoden kuluttua kiinteistön hankkimisesta.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)