Mainos

Lapsiperhe valtasi rivitalon pihan – mitä tehdä?

Mainos
Rivitaloon muutti lapsiperhe, joka on ottanut piha-alueen kuin omakseen. Lasten trampoliini hallitsee koko pihaa, ja sen pomp­pu­ta­sol­ta näkee suoraan toisten olo­huo­nee­seen. Naapurit ovat myös istuttaneet taloyhtiön alueelle havupensaita niin, että puutarhuri ei pääse koneineen hoitamaan erään asukkaan pihaa. Mitä tällaisessa tilanteessa voi tehdä? 

Osakkeenomistaja ei saa ilman yhtiön suostumusta tehdä muutoksia taloyhtiön hallinnoimissa tiloissa tai piha-alueella. Käytännössä pieniin muutostöihin ei kuitenkaan aina haeta lupaa, eikä hallitus niihin välttämättä puutu, ellei kukaan koe muutoksia häiritseviksi. 

 

Trampoliinin sijoittaminen yhteiselle piha-alueelle edellyttää yhtiön lupaa. Mikäli trampoliini naapurin pihalla tai taloyhtiön alueella häiritsee, kannattaa ottaa yhteys naapuriin, isännöitsijään tai taloyhtiön hallitukseen ja pyytää trampoliinin siirtämistä. Hallituksen, isännöitsijän ja yhtiökokouksen täytyy kohdella osakkeenomistajia tasapuolisesti. Lisäksi asunto-osakeyhtiön pitää huolehtia siitä, etteivät kiinteistön alueella olevat puut tai rakennelmat ole vaaraksi yhtiössä asuville tai ulkopuolisille. 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sinun kannattaa ottaa häiritsevät pensaat puheeksi naapurin kanssa. Mikäli kyseessä on tilanne, että naapuri on ottanut osan yhteisestä taloyhtiön pihasta omaan käyttöönsä, se on luonnollisesti vastoin osakkeenomistajien yhdenvertaisuutta. Tällaisessa tilanteessa voit vaatia pensaiden poistamista, ja taloyhtiön tulisi pyynnöstä puuttua asiaan. Jos nämä eivät tuota tulosta, voit viime kädessä toki turvautua omaan asianajajaan. 

 

Lue lisää: 


Naapurin metelöinti häiritsee


Kuinka lähelle tontin rajaa saa rakentaa?


Autotallin rakentaminen naapurin rajalle

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)