Mainos

Kuinka lähelle rajaa saa rakentaa?

No image
Mainos
Ra­ja­naa­pu­ril­la­ni on golf oy, ja heillä on tarkoitus laajentaa eli rakentaa uusia reikiä. Kuinka lähelle mökkini rajaa golfkentän saa rakentaa? 

Kysymyksestä ei käy ilmi, onko kyseessä kaava vai haja-asutusalue. Ranta-alueellahan rakentaminen ei onnistu ilman kaavaa ja kun lisäksi on kyseessä urheilualue, on luulta-vaa, että alueella on kaava.

Kaavassa on sanottu, kuinka lähelle mökin tai talon rajaa golfkentän voi rakentaa. Jos kenttä vaatii rakennuksia, kunnan rakennusjärjestys määrää rakennusten sijainnin.

Jos golfkenttä rakennetaan haja-asutusalueelle kaavan ulkopuolelle, rakennusluvan myöntämisessä käytetään tapauskohtaista harkintaa. Kentästä ei saa aiheutua kohtuutonta haittaa naapurille, ja lisäksi sen pitää sopeutua ympäristöönsä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kaava tai ei, rakentajan on lupahakemuksessaan kuultava naapureita. Ja jos poiketaan kaavasta, tarvitaan naapurin suostumus.

Valittaa voi aina. Virkamiehen päätöksestä tehdään oikaisuvaatimus rakennuslautakunnalle, ja lautakunnan päätöksistä valitetaan hallinto-oikeuteen.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)