Mainos

Tuija ja tammi kylki kyljessä

No image
Mainos
Istutimme takapihalle yhdeksän vuotta sitten tammen taimen, joka kasvoi hitaasti. Muutama vuosi sitten myyrä söi tammen maata myöten, ja luulimme puun kuolleen. Istutimme vajaan kahden metrin päähän tammen kas­vu­pai­kas­ta ka­na­dan­tui­jan taimen. Tammi nousi kuitenkin maasta ja venyi nopeasti entiseen mittaansa. Uutta kasvua on tullut entistä reippaammin. Tu­le­vai­suut­ta ajatellen tammi ja kanadantuija ovat liian lähellä toisiaan. Kumpi kestäisi paremmin siirron? Tuija on ollut paikalla vähemmän aikaa, mutta on isompi kuin tammi.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvupaikan vaihtaminen häiritsee usein hetkellisesti kasvien kasvurytmiä. Hidaskasvuinen tammi on juuri onnistuneesti toipunut myyrien aiheuttamasta vahingosta, joten kallistuisin kanadantuijan siirtoon.

Paras ajankohta kasvupaikan vaihdolle on varhainen kevät, heti roudan sulamisen jälkeen. Tuija nostetaan maasta mahdollisimman suurella juuripaakulla ja istutetaan välittömästi uudelle kasvupaikalle. Siirrosta toipumista edesauttaa säännöllinen kastelu ja tarvittaessa varjostus suoralta auringonpaisteelta.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)