Mainos

Sieniä pihassa

No image
Mainos
Pihaamme on alkanut kasvaa sieniä yhä enemmän. Mikä siihen voi olla syynä ja miten ne voisi hävittää?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sienet levittäytyvät pihapiiriin laajan maanalaisen rihmastonsa avulla. Erityisen hyvin ne tuntuvat viihtyvän vanhoilla tiivistyneillä nurmikoilla, mutta pulpahtelevat aika ajoin esiin myös kukkapenkeistä. Mullan alla saattaa olla esimerkiksi lahoavaa puuta tai juuria, joista sienet saavat alkunsa.

Nurmikoilta sieniä voi yrittää vähentää ilmastamalla tiivistynyttä maata esimerkiksi talikolla, jonka jälkeen alue kastellaan säilöntäaine Atamonia sisältävällä vedellä. Laimennussuhde on kaksi pussia Atamonia 10 litraan vettä. Ilmareiät on lisäksi hyvä täyttää karkealla hiekalla, joka kuohkeuttaa kasvualustaa ja parantaa nurmiheinien juuriston hapensaantia. Ilmastamisen ohella lannoitus ja kalkitus edesauttavat nurmikon hyvinvointia. Kasvualustan kitkeminen, haraus ja säännöllinen ravinnetäydennys ylläpitävät puolestaan puutarhakasvien elinvoimaisuutta.

Puutarhan mullan vaihtaminen sienien hävittämiseksi on työläs ja kallis vaihtoehto. Sienirihmasto saattaa kasvaa jopa 30 sentin syvyydessä, joten pelkkä pintaraapaisu ei riitä.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)