Mainos

Ruukkutuijan talvetus

No image
Mainos
Tänä keväänä istutimme isoihin ruukkuihin noin 140-senttisiä kartiotuijia ja pieniä pallotuijia. Millaisissa oloissa saisimme pidettyä tuijamme elävinä talven yli? Käy­tet­tä­vis­säm­me on oma­ko­tia­su­jan mah­dol­li­suu­det. Pai­kal­li­sil­la puu­tar­hu­reil­la ei ole antaa yhtenäistä neuvoa.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Epäilykset ovat sikäli aiheellisia, että talvisäät vaihtelevat vuosittain huomattavan paljon. Lisäksi tuijalajikkeiden kestävyyksissä on eroja. Itse näen ruukussa kasvatettavat tuijat lähinnä ”yksivuotisina kasveina”, joiden onnistunut talvehtiminen on vain suurta plussaa.

Siirtäisin havut puutarhan varjoisalle paikalle, jossa latvukset on kylmimpinä pakkaskausina helppo kietaista pakkaspeitteen suojiin. Pallotuijilla ei periaatteessa pitäisi olla mitään hätää, sillä ne peittyvät suojaavan lumen alle. Ruukkujen ympärille voi kasata eristeeksi joko lehtiä tai talvisuojaturvetta. On myös tärkeää huolehtia, ettei ruukkuihin pääse kertymään ylimääräistä vettä, ja suojata taimet kevätauringolta latvusten pilkottaessa hangen alta.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)