Mainos

Rikkaruohot kukkapellossa

No image
Mainos
Mökillämme on 5 x 5 metrin suuruinen entinen perunamaa, jolle olen parina kesänä kylvänyt muokkauksen jälkeen kauraa ja hu­na­ja­kuk­kaa, toisena kesänä apilaa ja hu­na­ja­kuk­kaa. Ongelmana ovat rikkakasvit, jotka tunkevat yli is­tu­tuk­sie­ni. Joukossa ei kuitenkaan ole juolavehnää eikä muitakaan hankalia rik­ka­ruo­ho­ja. Miten pääsen rikoista eroon, ennen kuin ensi kesänä kylvän uudet siemenet? Onko Round-Up ainoa vaihtoehto?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Mikäli kasvualustan riesana ovat pelkästään yksivuotiset siemenrikkakasvit, kukkaniityn käsittely Round-Upilla ei vastaa tarkoitustaan. Koska kylvökukkien rikkakasveille ei tietääkseni ole olemassa valikoivaa torjunta-ainetta, ainoaksi vaihtoehdoksi jää kitkeminen.

Niitylle voisi asetella sinne tänne vaikkapa luonnonliuskeita astinkiviksi, joilta käsin työ onnistuu kukkia tallaamatta. Kun rikkoja jaksaa nyppiä alkukesällä heti niiden taimettumisen jälkeen, niittykukat tukahduttavat ne alleen kasvuun päästyään. Ei-haluttuja kasveja ei myöskään kannata päästää siementämään kukkaniitylle.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)