Mainos

Renkaita nurmikolla

No image
Mainos
Nurmikkomme on näin lämpimänä tammikuuna aivan kesävihreä. Pari viikkoa sitten siihen ilmestyi lukuisia kymmeniä, hal­kai­si­jal­taan 30–40 senttiä ja leveydeltään noin 5 senttiä olevia ruskeita renkaita, joista nurmikko on kuollut. Jotkut renkaat menevät toistensa kanssa ristiin, useimmat ovat erillisiä. Onko syytä olla huolissaan ensi kesästä? Mitä nurmikolle pitäisi tehdä?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Renkaiden aiheuttaja on sienitauti nimeltä noidankehä. Tauti muodostaa vanhoille nurmikolle tummanvihreitä kehiä, joiden ulkoreunalla nurmikko kasvaa huonosti tai ei lainkaan. Taudinkuvaan kuuluvat lisäksi pienet vaaleanruskeat sienet.

Varsinaista kasvinsuojeluainetta noidankehän torjumiseksi ei ole. Haravoikaa ja lannoittakaa nurmikko keväällä normaaliin tapaan. Nurmiheinien hyvinvointia voidaan lisäksi edesauttaa ilmastamalla nurmikkoa. Tilannetta saattaa helpottaa, jos sienirihmasto kastellaan vedellä, johon on lisätty astianpesuainetta tai Atamon-pulveria (10g / 10 l vettä). Veden imeytymistä kasvualustaan edesautetaan pistämällä kehien kohdille reikiä esimerkiksi talikolla.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)