Mainos

Pionin siirto

No image
Mainos
Kestävätkö isohkot pionit siirtämistä uuteen penkkiin? Onko parempi siirtää koko puska vai jakaa alkuperäinen pienemmäksi ennen siirtoa?

Pionit eivät erityisemmin pidä siirtämisestä, mutta tarvittaessa myös kookkaiden yksilöiden kasvupaikan vaihtaminen on toki mahdollista. Siirron vuoksi taimia ei tarvitse jakaa, mutta jos pionit ovat iäkkäitä ja niiden kukinta heikentynyt, kasvuston uusiminen saattaa olla paikallaan. Tällöin on luontevaa jakaa kasvi kasvupaikan vaihdon yhteydessä ja antaa sille sen jälkeen kasvurauha. Juurakkoa ei kannata pilkkoa kovin pieniksi paloiksi. Jokaiseen jakoperään olisi suotavaa jättää vähintään 3-5 kasvusilmua.

Pionin jakaminen suositellaan tehtäväksi elokuussa. Pelkkä kasvupaikan vaihtaminen sen sijaan onnistuu myös varhain keväällä uusien versojen puskiessa maan pinnalle. Ison pionin juuristo on syvä ja laaja, joten kaivutyötä riittää. Taimet istutetaan samaan syvyyteen missä ne kasvoivat entisessä kasvupaikassa. Toimenpiteen jälkeen kannattaa varautua muutaman vuoden ”mielenosoitukseen” eli kukintataukoon, etenkin jos pionit jaetaan.

Lue lisää:

Ohjeet pionin jakamiseen ja istutukseen

Miten pionia lannoitetaan oikein?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)