Mainos

Pihlaja-angervon hävittäminen

No image
Mainos
Olen täysin kyllästynyt pihamme nurkassa olevaan puskaan, jonka oletan olevan pihlaja-angervo. Se on koko ajan lykkäämässä itseään kuk­ka­penk­kii­ni, ja siksi haluankin poistaa sen. Sillä vain on niin mahdoton juuristo. Miten sen saa parhaiten poistettua, niin ettei sitä enää putkahtele esiin?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Voimakkaasti juuriversojensa avulla leviävästä pihlaja-angervosta pääsee yksikertaisimmin eroon kasvinsuojeluaineiden avulla. Esimerkiksi glyfosaattivalmisteet, kuten Rambo Bio Spray ja Ei-rikkoja puutarhassa, tunkeutuvat juuristoon vihreiden lehtien kautta kuihduttaen kasvin. Leikkaa pihlaja-angervo keväällä alas, anna versojen kasvaa 15–20 sentin mittaisiksi ja sumuta kasvusto märäksi torjunta-aineella.

Glyfosaatti hävittää kaiken vihreän, joten säilytettävät kasvit kannattaa suojata toimenpiteen ajaksi. Myöskään perennapenkistä pilkottavia pihlaja-angervon taimia ei pidä sumuttaa, tehoaine imeytyy niihin emokasvista juuriyhteyksien kautta. Torjunta-aineen vaikutusta voi tehostaa levittämällä mustan muovin käsitellyn kasvuston päälle tai uusintakäsittelyllä.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)