Mainos

Peltokorte kiusaa

No image
Mainos
Minulla on kookas ’Queen Elisabeth’ -ruusu­penk­ki, johon on le­vin­nyt­pel­to­kor­te. Sitä kasvaa myös mor­siusan­ger­voai­dan juu­res­sa.­Per­kaan alueet monta kertaa vuodessa, mutta se auttaa vainhetken. Millä hävitän pel­to­kort­teen?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Peltokorte kuuluu niihin rikkakasveihin, joita on melkein mahdotontahävittää. Ihme, että se viihtyy ruusupenkissänne, silläse on happaman ja laihan maan kasvi. Tai oikeastaan pitäisi kysyä,miten ruusunne voivat viihtyä tuolla paikalla.

Peltokortteen juuret ovat syvällä, joten ne varmaan ulottuvatlaihaan ja karuun pohjamaahan. Hävittämistä voisi yrittää katekankaanavulla. Silloin ruusupenkin pinta on peitettävä mahdollisimmantarkkaan jo keväällä. Kesän aikana on pidettävä huoli,ettei yksikään peltokortteen verso pääse valoon.Jos penkin ympärillä kasvaa kortetta, nekin on peitettävä.Muutoin kortteen juuristo saa ravintoa eikä peittämisestä olemitään apua. Jos peltokortetta on laajalla alalla, se on todennäköisestiyhtä ja samaa kasvia, jonka maanpäälliset versot ovatyhteydessä toisiinsa juuriston kautta.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
JR
31.05.2016

Olen levittänyt luokitellun vahvan katekankaan pihallani hiekkaaluelilla, silti korte tulee läpi. Olen nähnyt kuinka korte tulee kannosta läpi. Myös kuusimetriä korkea sahajauho kasa, jossa ei ole mitään elämää ja jonka pitäisi tukahduttaa kaikki kasvit....mutta peltokorte kasvaa siinäkin ylhäällä asti.
Ja jos se ei pääse läpi, se tulee vierestä.