Mainos

'Peace'-ruusu kohopenkkiin

No image
Mainos
Hankin keväällä ihanan ’Peace’-ruusun, jonka aion siirtää uuteen ko­ho­penk­kiin. Onko kukinnan jälkeen paras aika istuttaa se uudelleen vaiko vasta myöhemmin syksyllä? Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon, jotta ruusu kukkisi tulevina vuosina yhtä kauniisti kuin ensimmäisenä vuonna?

Ryhmäruusut, joihin myös isokukkainen ’Peace’ lukeutuu, ovat hieman kylmänarkoja kasveja. Talvehtimisen ja runsaan kukinnan edellytykset luodaan valmistamalla ruusulle kuohkea ja ravinteikas, vähintään 60 senttiä paksu kasvualusta, joka pidättää kosteutta.

Taimet tulee istuttaa riittävän syvään. Varttamiskohdan on hyvä jäädä 10–15 senttiä mullan pinnan alapuolelle. Suositeltavin istutusaika on kevät taimien ollessa lepotilassa. Kiivaimpaan kasvun aikaan ruusua ei kannata siirtää. Mikäli vaihdatte kasvupaikkaa syksymmällä, irrottakaa taimi maasta isolla juuripaakulla. Ennen talvea versot voidaan typistää 30–40 sentin mittaisiksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kun talvi on selkeästi tulossa ja maa on kevyesti routaantunut, tyvelle levitetään 15–20 sentin kerros esimerkiksi Kekkilän talvisuojaturvetta. Versojen päälle voi lisäksi asettaa ilmavan havukerroksen, joka edesauttaa lumen kerääntymistä kasvuston suojaksi. Keväällä roudan sulettua suojat poistetaan ja versoja typistetään voimakkaasti niin, että yhteen varteen jätetään 4–6 silmua.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)