Mainos

Maamyyrä nurmikolla

No image
Mainos
Nur­mi­kol­lam­me on mellastanut jo kolme vuotta maamyyrä eli kontiainen. Nyt kun talvi on ollut leuto, kaivaminen on vain yltynyt. Nurmikko on käytännössä katsoen pilalla. Se on täynnä multakasoja, kuoppia ja nurmikon alla kohoavia käytäviä. Olemme yrittäneet karkottaa sitä myy­rä­muu­ril­la, pärisevillä myy­rä­kar­kot­ti­mil­la, tomaatin lehdillä, val­ko­si­pu­lil­la ja mopon pa­ko­kaa­sul­la, mutta mikään ei vain auta. Onko vielä jotain tehtävissä vai kannattaako muuttaa ja laittaa nurmikko muualle?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kuten olette itse käytännössä todenneet, maamyyrän hätistäminen puutarhasta on lähes mahdotonta. Kontiainen on lisäksi rauhoitettu eläin, joten sitä ei saa tappaa eikä pyydystää. Mustaturkkinen kaivuri on sinällään täysin harmiton veitikka. Se syö hyönteisiä ja matoja, mutta jättää puutarhakasvit ja juurekset rauhaan. Myllätyt nurmialueet multakasoineen ovat kuitenkin korutonta katseltavaa.

Myyrien torjuntaan kehitetään jatkuvasti erityyppisiä tuotteita. Uusi myrkytön vaihtoehto on mm. Esbaun maahantuoma Käpälämäen Myyräkarkote, jonka mainostetaan tehoavan pelto- ja maamyyriin. Karkotetta suositellaan käytettäväksi ympäri vuoden alueilla, joissa myyräongelma on suuri. www.esbau.fi.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)