Mainos

Katsuran talvisuojaus

No image
Mainos
Istutin puutarhaani keväällä kokeeksi katsuran, ja siitä on kasvanut upea, korkea pensas jo yhdessä kesässä. Olen rakastunut uuteen tu­lok­kaa­see­ni ja haluaisin kovasti, että se kestäisi hyvin tulevan talven. Kertoisitko parhaat vinkit suojaukseen I vyö­hyk­keel­lä? Mar­ke­tan­puis­tos­sa upeasti kasvanut kanssasisar näytti voivan kovin huonosti – liekö syynä talvi tai jokin muu.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kylmänarka katsura, Cercidiphyllum japonicum, kasvaa jo maamme eteläosissa menestymisensä äärirajoilla. ”Talvisuojaus” perustuu pitkälti mahdollisimman hyvien kasvuolosuhteiden luomiseen. Katsura tarvitsee valoisan ja lämpimän, kovilta tuulilta suojaisan kasvupaikan sekä kuohkean ja ravinteikkaan, runsasmultaisen kasvualustan.

Elokuussa annettu syyslannoitus edesauttaa versojen tuleentumista ja parantaa osaltaan kylmänaran katsuran pakkasenkestokykyä. Sydäntalvella kohtuullisen kokoisen nuoren kasvin voi kietoa pakkaspeitteen suojiin. Otollisista olosuhteista ja suojaustoimenpiteistä huolimatta talvivaurioihin on syytä varautua.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)