Mainos

Kasvimaan perustaminen

No image
Mainos
Olen tekemässä uutta kasvimaata. Pelto on täynnä ruohoa, takiaista ja nokkosta. Miten saan ne hävitettyä, jotta saan uuden rik­ka­kas­vit­to­man, aarin kokoisen kasvimaan?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Nopein ja vaivattomin, tosin myös kustannuksiltaan kallein tapa, on tilata kone kuorimaan rikkaruohottunut kasvualustakerros pois ja laitattaa tilalle uutta seulottua multaa.

Kohtuullisella työmäärällä pääsee, jos rikkakasvit torjutaan kemiallisesti ennen viljelyn aloittamista. Tarkoitukseen sopivia kauppavalmisteita ovat muun muassa Roundup, Glyfonova Bio ja Rambo Bio spray. Tuotteiden tehoaine on glyfosaatti. Torjunta-aine levitetään alkukesällä rikkaruohojen ollessa voimakkaassa kasvussa. Aineen vaikutus näkyy kasvustojen kellastumisena noin kahden viikon sisällä, minkä jälkeen maa voidaan muokata. Toimenpide uusitaan tarvittaessa loppukesällä.

Työläin ja kärsivällisyyttä vaativin vaihtoehto on kitkeä tuleva kasvimaa huolellisesti rikkakasvien juurista. Kasvualustan puhdistamisen jälkeen mullos on hyvä kattaa mustalla muovilla tai katekankaalla vähintään yhden kasvukauden ajaksi estämään rikkaruohojen uudelleen kasvua.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)