Mainos

Kanit valtaavat puutarhan

No image
Mainos
Kanit ovat leikanneet ruusuni säpäleiksi ja yrittäneet kaivaa maasta sipuleita ja juuria. Onneksi maa on jäässä ja tärkeimmät pensaat on suojattu. Kaikkia ei voi kuitenkaan suojata. Ruotsissa on myyty tuotetta nimeltä Revira, joka hajun perusteella (cit­ro­nel­la­öl­jy) karkottaa kanit naapurin tontille. Tuotetta ei saa ostaa Suomesta. Onko vastaavaa ka­ni­pe­lo­tin­ta olemassa täällä? Mitä muuta voisi tehdä?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Pitkäkorvien häätämiseen puutarhasta ei ole olemassa varmaa poppakonstia. Tehokkain tapa pupuvahinkoja vastaan on edelleen kasvien suojaaminen verkon avulla.

Myös erityyppisistä hajukarkotteista saattaa olla apua. Esimerkiksi Rå-Väck hajuste on tarkoitettu haittaeläinten kuten hirvien, peurojen, jänisten ja myyrien karkottamiseen. Tuotetta myydään sekä riipuksina että maahan painettavina puikkoina, jotka on hajustettu verijauholla ja erilaisilla mausteilla. Hajun tehoaika on noin puoli vuotta. Myrkytöntä ja biologisesti hajoavaa Rå-Väck hajukarkotetta voi ostaa puutarhamyymälöistä. Siitä voi lukea lisää www.ra-vack.fi.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)