Mainos

Isokarhunköynnös valtaa alaa

No image
Mainos
Ostimme vanhan talon, jonka pihalla ja ruusu­pen­sais­sa leviää elämänlanka eli iso­kar­hun­köyn­nös. En ole saanut sitä hävitettyä. Juuristo on tiheä ja laaja. Onko vaarana, että se tukahduttaa ju­han­nus­ruusut ja kurt­tu­leh­ti­ruusut, jos annan sen kasvaa?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sinällään kauniskukkaisella ja aikoinaan myös köynnökseksi istutetulla karhunköynnöksellä on taipumus ryöstäytyä käsistä, mikäli sen kasvua ei heti alusta pitäen rajoiteta. Toisinaan näkee jopa kauttaaltaan elämänlangan peitossa olevia isoja pensaita. Vaikka juhannus- ja kurtturuusut eivät vähästä säikähdä, valtoimenaan pitkin oksia köyntelevä ”loinen” häiritsee pensaiden kasvua.

Elämänlangasta eroon pääseminen edellyttää taimien kitkemistä juurineen. Tehtävä ei ole helppo, ottaen huomioon ruusujen piikkisyyden. Karhunköynnöksen alkuja voidaan myös hävittää glyfosaattivalmisteilla kuten Roundupilla ja Rambolla. Toimenpide tehdään sivelemällä torjunta-ainetta lehtiin esimerkiksi pensselillä tai sienellä, jolloin ainetta ei roisku ruusujen versoille ja lehvästöön.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)