Mainos

Erikoisuuksia kasvattamaan

No image
Mainos
Sain ystävältäni siemeniä tuliaisiksi: Dierama pulc­her­ri­mum­ja Romneya coulteri. Menestyvätkö nämä lajit II vyö­hyk­keel­lä?­Jos ne eivät talvehdi ulkona, miten ne säi­ly­te­tään­tal­ven yli sisällä?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Nämä kasvit ovat minulle tuttuja ulkomaisista puutarhoista.Dierama pulcherrimum (kuvassa) on Etelä-Afrikasta kotoisinoleva mukulakasvi, joka kukkii vasta syys–lokakuussa,joten siitä ei liene meillä mitään iloa. Mukulat voitalvettaa helposti sisällä. Noin kahden metrin korkuistenvarsien päissä on nuokkuvia vaaleanpunaisia kukkia.Pensasunikko (Romneya coulteri) on unikkokasveihinkuuluvat perenna, joka on kotoisin Kalifornian ja Meksikonrajaseuduilta. Sen suomenkielinen nimi viittaa monivartiseen,pensastavaan kasvutapaan.

Se on silti ruohovartinen kasvi eikä pensas, joka kasvattaatoista metriä korkeat versot ja tekee 20 sentin kokoisetvitivalkoiset kukat.

Molemmat talvehtivat ulkona, jos juuristoalue on suojattuniin paksulla lehtikerroksella, ettei maa jäädy lainkaan.Suosittelen kuitenkin talvettamista pakkasettomassa muttamahdollisimman viileässä paikassa, kuten kellarissa.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)