Mainos

Sammalta kiville

No image
Mainos
Katsoin kerran televisio-ohjelmaa, jossa ka­nan­mu­nan­kel­tuai­sel­la ja jollain li­su­ke­ai­neel­la rakennettiin kiville sam­mal­kas­vus­toa. Olisiko teillä tietoa siitä, miten se tehdään ja mihin vuodenaikaan se onnistuu parhaiten? Mitä lisäaineita käytetään keltuaisen ohella ja kuinka kauan sammalen kasvu kestää?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sammalen kasvatukseen löytyy monenlaista reseptiä. Yksi ohje on sekoittaa silputtuun sammaleeseen pari munanvalkuaista ja noin puoli litraa piimää ja sivellä tahna kivien päälle. Massa voidaan tehdä myös sammalsilpusta ja oluesta. Sammalviljelmä pidetään kosteana sumuttamalla, mikä edesauttaa itiöiden itämistä.

Kevät ja alkukesä ovat hyviä ajankohtia viljelyn aloittamiselle. Lisäysmateriaalia kannattaa kerätä paikoilta, jotka vastaavat valo- ja kasvuoloiltaan tulevaa kasvupaikkaa. Keräämiseen on myös kohteliasta kysyä maanomistajan lupa. Valitettavasti en osaa sanoa, miten nopeasti kasvu käynnistyy, sillä vaikka sammal tuntuukin viihtyvän lähes kaikkialla, onnistuminen sen kasvatuksessa vaihtelee suuresti.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)