Mainos

Metsäinen alusta takaisin

Mainos

Miten saan metsään taas metsäisen alustan? Pihamme on osaksi kuusimetsää, josta on kaadettu puita valoisuuden li­sää­mi­sek­si. Nyt maapohja saa liikaa valoa ja kasvaa juolavehnää, maitohorsmaa ja erilaisia rik­ka­kas­ve­ja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Koska metsä on kuusikkoa, se on siis kohtalaisen kosteaa ja ehkä mustikkatyypin metsää. Varjostuksen lisäämisellä saadaan aikaan helppohoitoisuutta, sillä varjoisissa paikoissa eivät tavalliset rikkakasvit viihdy.

Ehdotukseni on, että istutat alueen täyteen pajua, raitaa, leppää, koivua ja muuta nopeasti kasvavaa pioneerikasveiksi. Niiden joukkoon voit istuttaa komeiksi kasvavia pensaita ja havupuita, kuten pihtoja, kuusia, terttuselja-lajikkeita, isotuomipihlajaa, taikinamarjaa, tuohituomea ja pilvikirsikkaa.

Pioneerikasvien tehtävä on varjostaa ja saada rikkakasvit kuriin. Sen jälkeen pioneerikasveja harvennetaan ja lopulta ne poistetaan kokonaan. Muut kasvit jätetään paikalle. Varjostusta lisäämällä saat oivan varjopuutarhan, johon voit kerätä saniaisia ja muita varjossa viihtyviä kasveja.

Pentti Alanko

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)