Mainos

Levää pihalammikossa

No image
Mainos
Laitoin viime kesänä pihaan pienen muo­vi­poh­jai­sen suih­ku­läh­teen, jonka ympärillä ja pohjalla on kauniita ki­viä.­Jou­duin vaihtamaan veden useaan kertaan, koska vesi muuttui harmaaksi ja limaiseksi. Onko olemassa ainetta, joka estää veden li­moit­tu­mi­sen ja samenemisen?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Tietääkseni on joitain kemikaaleja, joilla veden saa pysymään kirkkaana. Tiedossani ei kuitenkaan ole, mikä merkitys niillä on vesialtaan muulle elämälle. Epäilen, että ne eivät ole terveellisiä vesikasveille ja pikkueläimille.Puutarhalammikko perustetaan yleensä liian paahteiselle paikalle. Leviä ilmestyy altaaseen, koska vesi lämpenee liikaa.

Paras paikka olisi hieman sivummalla puolivarjoisella, katveisella paikalla. Lähellä kasvavat puut ja pensaat siivilöivät pahimman paahteen, jolloin vesi ei lämpene liikaa. Altaan reunalle istutetut rantakasvit saattavat varjostaa riittävästi. Varsinkin auringon puolella voi kasvattaa keskikorkeita tai korkeita perennoja altaan koosta riippuen. Samalla ne varjostavat vesipintaa.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)